Sambata
Placinta cu praz

Ingrediente (pentru 4 portii):
8 fire de praz
50g unt
250g branza proaspata
2 linguri de zahar
2 oua
150 ml lapte
sare, piper
250g foietaj de placinta congelat
150g cascaval

Mod de preparare:
1. Se desface aluatul si se lasa sa se decongeleze. Cuptorul se incinge. Branza proaspata se amesteca cu zaharul si oul batut.
2. Prazul se curata, se spala si se taie bucati de 4-5 cm lungime, numai din partea alba a prazului. Se calesc apoi intr-o tigaie incinsa cu unt. Se sting cu lapte si se lasa sa fiarba 10 minute. Se condimenteaza usor cu sare si piper. Se lasa deoparte sa se raceasca.
3. intr-o tava dreptunghiulara unsa cu unt, se intinde aluatul. Se presara compozitia de branza, prazul calit, iar deasupra se rade cascavalul. Se coace in cuptorul incins, 30-40 de minute. Nu se deschide cuptorul primele 20 de minute, apoi focul se reduce la potrivit.