Sambata
Vin de coacaze negre

Ingrediente
1 l suc de coacaze, 2 l apa, 1 kg zahar, o lamiie mare.

Mod de preparare
Coacazele curatate, spalate si zdrobite se amesteca cu apa, apoi, dupa 2-3 zile se strecoara.Zaharul se dizolva in apa, apoi se pune zeama de lamiie; siropul se fierbe 10 minute, ca sa se transforme in zaharuri mai simple (glucoza si levuloza), care vor fermenta mai repede.Dupa ce s-a racit, se amesteca cu sucul de coacaze, apoi se toarna in damigene (sau butoias) care se vor astupa cu dop de fermentatie, ca si in reteta precedenta.Dupa 4-6 saptamini, vinul se trage in sticle care, apoi, se astupa cu dopuri si se pastreaza intr-un loc racoros. Coacazele negre contin o mai mare cantitate de vitamina C, este un vin tonic.

Timp de preparare
-

Dificultate
redusa

Afla mai multe pe www.vinul.ro

Sursa: dieta.romedic.ro