Sambata
Chiftelute
Ingrediente
500g carne tocata de porc
1 ceapa medie
1 cartof micut sau 1 felie de franzela
1 ou
1/2 legatura de patrunjel
1/2 legatura de marar
2 catei de usturoi
sare, piper
1 lingura cu varf de faina
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Se pot da toate prin masina de tocat (exceptie faina), sau se taie marunt patrunjelul, mararul, ceapa, iar usturoiul se piseaza. Cartoful se da prin razatoarea mica. Daca se pune paine – o felie de 2 cm – se inmoaie in apa, se stoarce bine si se taie marunt. Oul se bate bine. Se amesteca toate ingredientele bine, inclusiv sarea si piperul.
Se fac bilute cu diametrul de aproximativ 3-4 cm. Se tavalesc prin faina, apoi se prajesc in ulei la foc mediu. Uleiul trebuie sa le acopere sau cel putin sa fie pana la jumatate ca sa se poata praji pe ambele parti, pe rand. Sunt gata cand sunt bine rumenite.