Miercuri
Spaghete cu sos de rosii
Ingrediente:
350g spaghete
2 linguri ulei
150g sunca presata
100g cascaval
100g branza de oaie
o ceapa
2 catei de usturoi
500g de rosii
100g suc de rosii
sare, piper si zahar
verdeata
Mod de preparare:
1. Spaghetele se fierb in apa cu sare. Se trec printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs. Se pun intr-un castron, se amesteca cu o lingura de uleisi se acopera sa se pastreze calde.
2. Rosiile se spala, se oparesc jumatate de minut si se curata de coaja. Se taie cubulete si se calesc alaturi de ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga sucul de rosii si se lasa sa fiarba cateva minute. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si zahar.
3. La spaghetele fierte se adauga sunca taiata cubulete, branza rasa si sosul de rosii. Se presara cascaval ras si se orneaza cu verdeata.
Timp de preparare: 25 minute