Ingrediente:
200g zahar pudra,
1 ou,
2 linguri ulei,
2 linguri cu varf unt sau margarina moale (la temperatura camerei),
1 lingurita rasa bicarbonat,
1 varf de cutit sare,
150-200ml lapte,
500g faina,
stafide (cantitatea dupa apreciere).
Mod de preparare:
Untul se freaca spuma cu o parte din zahar. Se adauga incetul cu incetul uleiul (ca la maioneza), apoi oul, batut cu furculita in prealabil, restul de zahar, sarea si bicarbonatul stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie sau otet. La sfarsit se incorporeaza, treptat, faina si laptele, amestecand compozitia bine de tot cu o lingura de lemn. Se ung cu unt forme mici de savarina sau tarte, se umplu pe trei sferturi cu aluat si se lasa sa se odihneasca aproximativ 20 minute. Inainte de a se introduce la cuptor se presara deasupra stafide. Se coace la foc potrivit 20-25 minute. briosele se pudreaza calde, cu zahar vanilat.