Duminica
Criteriile de evaluare a retetelor
Retetele folosite de tine personal intrunesc nevoile nutritive ale familiei tale.
Este foarte util sa cunoastem criteriile de evaluare a retetelor:
- - Nici o reteta nu trebuie sa depaseasca 2-3 lingurite de zahar rafinat si 2-3 lingurite de grasime pe portie.
- - Retetele care contin faina rafinata (faina alba), de exemplu paine, prajituri, placinte si cereale prelucrate, pot fi imbunatatite prin adaugarea de tarate.
- - Retetele care contin zahar rafinat pot fi imbunatatite prin inlocuirea acestuia cu sucuri de fructe concentrate, cu fructe uscate sau proaspete. Zaharul sa fie redus cat se poate de mult.
- - Retetele care contin unt sau nuca de cocos (aceasta din urma contine anumiti acizi grasi saturati daunatori) pot fi imbunatatite prin folosirea de margarine si uleiuri vegetale.
- - Laptele si produsele lactate sa fie cat mai degresate
- - Ouale sa fie cat mai mult inlocuite, sa se foloseasca mai bine doar albusul (nu contine deloc colesterol).