Prăjitură cu mere (fără lapte)
Se curata si se taie merele felii sau bucati aproximativ egale.
Se tapeteaza tava cu ulei si faina.
Se bat ouale cu o cana si jumatate de zahar.
Se adauga praf de copt un pliculet si jumatate stins cu o lingurita de otet.
Se pune o cana si jumatate de faina peste compozitie treptat amestecand cu lingura.
Se adauga ulei aproape o jumatate de cana si se amesteca compozitia (trebuie sa fie mai groasa decat smantana).
Se amesteca merele cu un pliculet de zahar vanilinat cu scortisoara.
Se adauga merele in compozitie.
Se baga la cuptor si se potriveste la foc mediu timp de aprox. 35-40 minute (se incearca cu o scobitoare, daca se ia pe bat inseamna ca nu este facuta).
ATENTIE! Nu se deschide usa cuptorului in primele 10 minute ca prajitura sa nu dea inapoi din crescut. Dupa primele 10 minute se da cuptorul mai incet progresiv.
Se scoate si se lasa la racit.