Recomandam.ro pe Facebook
Recomandăm.ro online din 2007  |  Linkuri în aşteptare  |  Linkuri PREMIUM  |  Adaugă site  |  Mesaje recente  |  Calendar  |  Forum
Director web

Recomandari \ Retete si diete \ Coaste cu sos

alege o categorie:



Coaste cu sos


Ingrediente
700 g coaste de porc
12 lingurite de zahar maro
3 lingurite sare
2 lingurite chilli pudra
2 lingurita de condimente amestecate (piper, enibahar, ceapa pudra, cimbru, etc)
225 ml vin alb
1 lingura otet
1 lingura sos Worcestershire
1 lingura miere
 
Mod de preparare
Se combina intr-un castronel sau intr-o cescuta condimentele, apoi se toarna intr-un borcanel de condimente care are capacul cu gauri. Se pun condimentele si se freaca coastele generos cu acest amestec. Pe partea cu carne se pun mult mai multe condimente. Se invelesc coastele in folie de aluminiu si se dau la frigider minim o ora. Bucata de folie trebuie sa fie dreptunghiulara, putin mai lunga decat coastele; se pun coastele cu partea cu carne in sus, se pune partea stanga peste parte dreapta iar capetele se pun in sus, peste. Aveti grija ca folia sa nu fie gaurita.
 
Se da drumul la cuptor la 125°C. Intr-o cana se amesteca vinul cu otetul, sosul Worcestershire si mierea. Se pun la microunde 1 minut, la temperatura maxima. Se desface un capat pe unde se toarna lichidul. Se inclina putin tava ca sa se imprastie uniform lichidul in interior. Se da la cuptor timp de 2 ore si jumatate. In tot acest timp nu se umbla la cuptor.
 
Dupa ce s-a scos tava din cuptor se toarna sosul format intr-o craticioara si se pune la foc mic. Se amesteca din cand in cand pana se evapora vinul si se ingroasa. Se desface folia, se ung coastele cu acest sos si se pun la broiler (grill). Se lasa pana incep sa se caramelizeze, se vede cum incepe sa formeze bule, apoi se scot si se servesc cu sosul ramas. Nu plecati de langa aragaz pana nu e gata (dureaza 4-7 minute). Pofta buna, sunt delicioase!!




Vizite luna asta: 4549
Total vizite: 15821

           

Alege din 7 zile


Ultimele recomandari inscrise



Index recomandari: A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  


Urmareste-ne pe Facebook!    Urmareste-ne pe Twitter!
© 2024 Recomandam.ro. Toate drepturile rezervate. Design: EVIDWEB